Cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

In 5 dagen komt een breed scala aan onderwerpen aan de orde. Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe besmettingen te voorkomen zijn. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen en hoe je ze kunt afdoden. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop heb je inzicht in de microbiologie van voedingsmiddelen, begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je cijfers van het laboratorium interpreteren en weet je waarom er microbiologische normen zijn. Je sluit de cursus af met een examen.

Pittige cursus
De cursus is op hbo-niveau. Kennis van microbiologie is niet vereist, maar zonder enige achtergrondkennis ervaren deze cursisten het als een pittige cursus.

Cursusdagen 2024: start op 24 september
De eerstvolgende cursus start op 24 september 2024. De overige cursusdagen zijn op 8 en 22 oktober, 5 en 12 november en het examen op 26 november (alleen de ochtend). We geven de cursus op locatie in Ede.

Na 77 cursussen (voorjaar 2024) hebben ruim 1.275 personen de cursus gevolgd. En meestal zijn ze zeer tevreden!

Er zijn nog plaatsen vrij!